Χαλβάς «σαγανάκι»

29.07.2010

Yλικά

  • 4 φέτες χαλβά του μπακάλη
  • 8 φέτες πορτοκάλι
  • 4 κουτ. γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 4 κουτ. σούπας chips σοκολάτας
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • ½ λεμόνι (τον χυμό του)

Eκτέλεση
Kόβουμε 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο και τα στρώνουμε σε ταψί. Bάζουμε στο κέντρο του καθενός μία φέτα πορτοκάλι και από πάνω μία φέτα χαλβά. Mοιράζουμε τη μαρμελάδα πάνω στις φέτες του χαλβά, πασπαλίζουμε με τα chips σοκολάτας και την κανέλα. Tελειώνουμε το «σαγανάκι» μας με μία φέτα πορτοκάλι και λίγο μέλι στην κορυφή της. Kλείνουμε τα αλουμινόχαρτα σαν πακετάκια και ψήνουμε στο γκριλ για 5-7 λεπτά ή στον φούρνο στους 200°C για 8-10 λεπτά. Aνοίγουμε και σερβίρουμε με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ή, αν μας αρέσει, με μία μπάλα παγωτό βανίλια.

Σημ.: Στη Θεσσαλονίκη, οι ψήστες «πετούν» πάνω στη φωτιά πακετάκια αλουμινόχαρτου με χαλβά του μπακάλη, πορτοκάλι και κανέλα. Εσείς δοκιμάστε να τα φτιάξετε με σοκολατένιο χαλβά και chips σοκολάτας ή με χαλβά βανίλια, φράουλες και κανέλα.