Yλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 μήλο πράσινο ψιλοκομμένο
- 250 γρ. ψωμί μουσκεμένο σε γάλα
- 2 κουτ. σούπας κάρι μέτριο σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ φλιτζάνι σταφίδες
- 2 κουτ. σούπας αμύγδαλο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- 1 αβγό χτυπημένο
- ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 αβγό
- ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, το κρεμμύδι και το μήλο για 6 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Βγάζουμε το ψωμί από το γάλα, το στύβουμε πολύ καλά και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το κάρι, τον κουρκουμά, την κανέλα, τα αμύγδαλα, το λεμόνι, το χτυπημένο αβγό και τις σταφίδες, και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε σε ταψί και προσθέτουμε τη δάφνη. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Χτυπάμε το αβγό με το γάλα, αφαιρούμε τη δάφνη, βγάζουμε το ταψί και περιχύνουμε με το μείγμα αβγού-γάλακτος. Ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.