TAMATIE BREDIE

27.07.2010

Yλικά

  • 1 κιλό ζυγούρι χεράκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 4 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 πατάτες σε μικρούς κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές σε τηγάνι με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Το μεταφέρουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 4 λεπτά επιπλέον. Προσθέτουμε τις πατάτες, την πάπρικα, την πιπεριά, το ξίδι και το μπαχάρι, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Βάζουμε στο τηγάνι τον πελτέ και την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε κατσαρόλα, τη βάζουμε στη φωτιά, προσθέτουμε το κρέας και μόλις ζεσταθεί, το σκεπάζουμε με αρκετό νερό. Αλατοπιπερώνουμε καλά και σιγοβράζουμε για 2½ ώρες περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.