Υλικά
- 200γρ φρέσκο σπανάκι
- (πλυμένο, καλά στεγνωμένο ή παίρνετε το έτοιμο στα σακουλάκια)
- 2 κουταλιές παρμεζάνα
- 4 κουταλιες κρέμα γάλακτος
- 2 αυγό
- 1 πρέζα μοσχοκάριδο
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1/2 πρέζα αλάτι
- 1 κουτάλι λάδι
Διάβασε επίσης: 8 μυστικά για τέλεια scrambled eggs
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180C.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και αφού προσθέσουμε το λάδι ή το βούτυρο προσθέτουμε το μισό σπανάκι κι λίγο αλάτι.
- Αφήνουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί καλά και το αποσύρουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο σπανάκι.
- Στο τέλος το σπανάκι θα έχει μείνει στο 1/6 του όγκου του.Αφήνουμε το σπανάκι να έρθει σε θερμοκρασία δωμάτιου και να βγάλει κάποια από τα υγρά του.
- Σε ένα μπολ ενώνουμε το σπανάκι με την παρμεζάνα το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
- Μοιράζουμε το σπανάκι σε 2 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια.
- Με ένα κουτάλι ανοίγουμε μια φωλιά και μέσα σε αυτή σπάμε προσεχτικά το αυγό.
- Περιχύνουμε το σπανάκι σε κάθε μπολάκι με 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε στον προθερμασμένο φούρνο.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου αν θέλουμε τον κρόκο μελάτο ή για άλλα 4 με 5 λεπτά αν τον θέλουμε σφιχτό.
Extra Tips
•Μπορείτε να κάνετε αυτή τη συνταγή για περισσότερα άτομα σε ένα πυρέξ.
•Είναι πολύ βασικό να έχετε προθερμάνει το φούρνο