Θέλεις να μαγειρεύεις σαν επαγγελματίας; Ιδού 6 βασικές συμβουλές για να τα καταφέρεις

15.04.2019
Θέλεις να μαγειρεύεις σαν επαγγελματίας; Ιδού 6 βασικές συμβουλές για να τα καταφέρεις
Ονειρεύεσαι να φτιάχνεις πίτσα με τραγανή κρούστα και αυτό που πραγματικά τελικά σου βγαίνει είναι άψητη η ζύμη και λιωμένο το τυρί; Μην απογοητεύεσαι, επειδή αυτά τα πράγματα μπορούν εύκολα να διορθωθούν. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις τις συμβουλές από έμπειρους σεφ που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις το μαγείρεμα σου πολύ. Και δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρήματα σε ειδικές συσκευές.

Διάβασε εδώ τα 6 κόλπα που μπορούν πραγματικά να σε κάνουν τη μεγαλύτερη σεφ στον κόσμο.

1. Φτιάξε την πίτσα των ονείρων σου γρήγορα
Για να μαγειρέψεις πίτσα με τραγανή κρούστα, πρέπει να ακολουθήσεις έναν απλό κανόνα: Η θερμοκρασία πρέπει να είναι τόσο υψηλή όσο μπορεί να διατηρήσει ο φούρνος σου. Ζέστανε το φούρνο για περίπου 30 λεπτά και ψήσε την πίτσα σου για 5-10 λεπτά ανάλογα με τη θερμοκρασία.

Διάβασε επίσης: Το ρύζι της... τεμπέλας θα σου λύσει τα χέρια

2. Τηγάνισε το ρύζι
Το στρογγυλό ρύζι είναι δύσκολο να το μαγειρέψεις χωρίς να κολλήσει: καταλήγει να φαίνεται σαν κουάκερ μετά το μαγείρεμα. Έτσι, δοκίμασε να το τηγανίζεις με λίγο με λάδι και λίγο βούτυρο. Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές, προσθέστε λίγο νερό για να καλύψεις το ρύζι και βράσε το για 15-20 λεπτά.

3. Ψήσε το κοτόπουλο σωστά
Τα στήθη από το κοτόπουλο μαγειρεύονται γρηγορότερα από τα μπούτια, έτσι για να ψηθεί το κοτόπουλο ομοιόμορφα, μπορείς να εφαρμόσεις μία από αυτές τις 2 συμβουλές: βάλε λίγο πάγο στο στήθος 30 λεπτά πριν το βράσεις ή βάλε το κοτόπουλο στο φούρνο με την πλάτη του και 50 λεπτά αργότερα, γύρισέ το και συνέχισε το μαγείρεμα. Επίσης, μην ξεχάσεις να μουσκέψεις το δέρμα εκ των προτέρων με μια υγρή πετσέτα: αυτό θα το κάνει πιο γευστικό.

Διάβασε επίσης: Ό,τι πρέπει για κοτόπουλο! Η αυθεντική γλυκόξινη σάλτσα που θα λατρέψεις

4. Ξεφλούδισε τα καρότα πριν τα βράσεις
Εάν θέλεις τα καρότα να διατηρήσουν το χρώμα τους κατά τη διάρκεια του βρασίματος, θα πρέπει να τα ξεφλουδίσεις πριν τα μαγειρέψεις. Ακούγεται παράλογο, αλλά με αυτόν τον τρόπο, το χρώμα δεν θα ξεθωριάσει.

5. Υπάρχει τρόπος να κάνεις υγιεινή μαγιονέζα
Όλοι γνωρίζουν ότι η μαγιονέζα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν να παραμείνουν σε καλή φόρμα. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να γίνει ελαφρύτερη: το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις τα αυγά με κανονικό γάλα. Πάρε την αγαπημένη σου συνταγή για σπιτική μαγιονέζα και πρόσθεσε γάλα αντί αυγών - η ποσότητα γάλακτος πρέπει να είναι 2 φορές μικρότερη από την ποσότητα του βουτύρου. Με αυτόν τον τρόπο, η σάλτσα θα είναι εξίσου νόστιμη και πιο υγιεινή.

6. Φτιάξε πουρέ πατάτας χρησιμοποιώντας διάφορα είδη πατάτας
Όσο περισσότερο άμυλο υπάρχει στις πατάτες, τόσο πιο γευστικός θα είναι ο πουρές. Ωστόσο, μερικές πατάτες στερούνται αμύλου και έχουν κάποια έλλειψη γεύσης. Έτσι, για να πετύχεις έναν πιο γευστικό πουρέ, ανάμειξε διάφορα είδη πατάτας όπως γλυκοπατάτα για να καταφέρεις τον ιδανικό συνδυασμό.