Τότε που ξυπνούσαμε με τη μυρωδιά της ζεστής τηγανίτας που μας περίμενε να την αλείψουμε με μέλι και κανέλλα και να την καταβροχθίσουμε σε δευτερόλεπτα.
Να λοιπόν που μεγαλώνοντας τη γεύση αυτή δεν την ξεχάσαμε. Γι’ αυτό και χρωστάμε στον εαυτό μας να απολαύσουμε ξανά το αγαπημένο πρωινό των παιδικών μας χρόνων.
Διαβάστε ακόμη: Νόστιμος πουρές με κρέμα γάλακτος και μυρωδικά αυστηρά για γευσιγνώστες
Τι θα προτιμήσεις; Τηγανίτες με μέλι ή με σοκολάτα;
Τι θα χρειαστείς
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα γάλα φρέσκο
- 1 αυγό
- Λίγο αλάτι
- Μέλι ή σοκολάτα
Πώς να τις ετοιμάσεις
Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά (εκτός από αυτό της επικάλυψης) μέσα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Ρίχνουμε λίγο λαδάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και με μία μεγάλη κουτάλα της σούπας, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας σε «κομμάτια», ανάλογα με το πόσο μεγάλες θέλουμε της τηγανίτες μας.
Διαβάστε ακόμη: Αυτή η καυτερή μανιταρόσουπα μπαίνει στα best of the best του φθινοπώρου
Τηγανίζουμε κι απ τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν τραγανές και περιχύνουμε με σοκολάτα ή με μέλι.
Τρώμε ζεστές και… καλή απόλαυση!