Υλικά
250 γρ. αλεύρι για κέικ που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κουβερτούρα 66% κακάο
70 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
5 αυγά
2 μερίδες εσπρέσο ριστρέτο
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο με τις δύο σοκολάτες σε μπεν μαρί ή στα μικρικύματα. Χτυπάμε τ΄αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ενώνουμε τα δύο μείγματα,προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο κι ανακατεύουμε απαλά. Στο τέλος ρίχνουμε τον καφέ και ενσωματώνουμε. Σε μια βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα του κέικ αδιάζουμε το μείγμακαι ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καιξεφορμάρουμε.