Υλικά για 12 κομμάτια
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών σε σκόνη (μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, τζίντζερ), 100 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη, 140 γρ. φρούτα αποξηραμένα ( βερίκοκα, σύκα, ανανά κ.ά.), 100 γρ. ζάχαρη
Eκτέλεση
Bάζουμε σε στρώσεις όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο για μαρμελάδες χωρητικότητας 1 lt με τη σειρά που αναγράφονται. Γράφουμε σε ένα χαρτί δώρου τη μέθοδο παρασκευής των muffins: «Bάζουμε τα υλικά που περιέχονται σε αυτό το βάζο σε ένα μπολ, κάνουμε μία μικρή λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και προσθέτουμε 2 αβγά χτυπημένα, 300 ml κρύο γάλα και 100 γρ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με γρήγορο ρυθμό μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για muffins και ψήνουμε στους 180?C για 18-20 λεπτά». Δένουμε μαζί το χαρτάκι και ένα ξύλινο κουτάλι στο βάζο και το δώρο μας είναι έτοιμο!