Η μάχη των σεφ μαίνεται. Ιδίως μετά την απόφαση των Γάλλων να περάσουν στην αντεπίθεση για να εκτοπίσουν τα βρετανικής έμπνευσης «50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου», που ούτε λίγο ούτε πολύ τους γύρισαν την πλάτη.
Την ιδέα, που φιλοδοξεί να γίνει διεθνές σημείο αναφοράς, αγκάλιασε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών που στήριξε την δημιουργία της «La Liste».
Ως καλύτερο εστιατόριο του κόσμου αναδείχθηκε το Restaurant de l’Hôtel de Ville στο Κρισιέ της Ελβετίας,του Γάλλου σεφ Μπενουά Βιολιέ. (Δες πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ)
Η επίσημη πρώτη: Η πρωτιά έχει άρωμα Γαλλιάς ή μήπως Ιαπωνίας;
Η επίσημη πρώτη: Η πρωτιά έχει άρωμα Γαλλιάς ή μήπως Ιαπωνίας;
Η επίσημη παρουσίαση της La Liste των 1000 κορυφαίων εστιατορίων θα γίνει αυτή την Πέμπτη από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.
Περιλαμβάνει 127 ιαπωνικά εστιατόρια, 116 γαλλικά, 97 αμερικανικά, 73 κινέζικα και περισσότερα από 100 ισπανικά και γερμανικά εστιατόρια.
Ο αλγόριθμος που δίνει την πρωτιά βασίζεται στην... λαιμαργία;
Ο αλγόριθμος που δίνει την πρωτιά βασίζεται στην... λαιμαργία;
H δημιουργίας της λίστας κατάταξης βασίστηκε σε έναν αλγόριθμο που λέγεται Ciacco. Είναι το υποκοριστικό του «πιο λαίμαργου ανθρώπου στη γη», ενός από τους χαρακτήρες της Θείας Κωμωδίας του Δάντη.
Τον αλγόριθμο εφεύρε ο Αντουάν Ριμπό, ένας Γαλλοαμερικανός μηχανικός υπολογιστών, ο οποίος άντλησε δεδομένα από πηγές στις οποίες περιλαμβάνονται 200 γαστρονομικοί οδηγοί από 92 χώρες, όπως Michelin, Gault & Millau και Zagat, αλλά και ιστοσελίδες όπως το TripAdvisor και το OpenTable.