Υλικά για 4 άτομα
- 1 ½ φλιτζάνι ρύζι μακρύσπερμο (long grain)
- 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 αβγά -1 φλιτζάνι κινεζικό λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ρόκα χοντροκομμένη
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας σόγια
- 2 κουτ. σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Mαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του. Zεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το λάχανο και τη ρόκα. Προσθέτουμε το 1 αβγό και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο κέντρο του ρυζιού, βάζουμε το δεύτερο αβγό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σόγια, τον κόλιαντρο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Συνταγές από το Cook Book