Σαγανάκι με φορ­μα­έλα, καρύδι, φα­σκόμηλο & σταφύλια

18.09.2015

Υλικά για 2 άτομα

2 φέτες φορμαέλα (180 γρ. η καθεμία)

1/2 φλιτζάνι σταφύλια κόκκινα (χωρίς κουκούτσι) κομμένα στη μέση

4 φύλλα φασκόμηλου ολόκληρα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 κουτ. σούπας κρασί γλυκό σαμιώτικο

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1/2 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο ψιλό

1 αβγό χτυπημένο, αλεύρι

Eκτέλεση

Απλώνουμε στον πάγκο τρία πιάτα και βάζουμε στο ένα το αλεύρι, στο άλλο το αβγό και στο άλλο το καρύδι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και περνάμε το τυρί από το αλεύρι, μετά από το αβγό και στο τέλος από το καρύδι, πιέζοντάς το ελαφρώς έτσι ώστε να κολλήσουν τα υλικά πάνω του. Σοτάρουμε το φασκόμηλο στο τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφαιρούμε και το αφήνουμε πάνω σε ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το τυρί και από τις δύο πλευρές, περίπου 6', και το μεταφέρουμε σε δύο πιάτα. Προσθέτουμε τα σταφύλια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να αρχίσουν να ζαρώνουν. Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι, και μόλις τα υγρά στο ταψί αρχίσουν να δένουν, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Τοποθετούμε δύο φύλλα φασκόμηλο πάνω σε κάθε κομμάτι τυρί και μοιράζουμε τα σταφύλια και τα υγρά του τηγανιού ανάμεσα στα δύο πιάτα. Σερβίρουμε αμέσως.