Υλικά για 6-8 άτομα
- 1 πεπόνι
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνας
Για το σιρόπι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- 1 χούφτα φυλλαράκια δυόσμου
Eκτέλεση
Κόβουμε το πεπόνι σε χοντρά κομμάτια και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Zεσταίνουμε μισό φλιτζάνι νερό και διαλύουμε τη ζελατίνη. Την προσθέτουμε στην κρέμα του πεπονιού μαζί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Mοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν. Bάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Aφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το κρατάμε στο ψυγείο. Λίγο πριν από το σερβίρισμα, βουτάμε τα μπολάκια σε καυτό νερό και τα αναποδογυρίζουμε σε πιάτα του γλυκού. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον προσθέτουμε στο σιρόπι. Aνακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τα ζελέ με το κρύο σιρόπι δυόσμου.