Υλικά για 6 άτομα
- 1 κιλό καλαμαράκια κατεψυγμένα
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κουτ. γλυκού
- μείγμα μπαχαρικών για ψάρι
- 500 γρ. σπανάκι φρέσκο χοντροκομμένο
- Από ½ ματσάκι άνηθο, μαϊντανό
- και δυόσμο ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ, 1 κουτ. γλυκού
- ζάχαρη, 1 λεμόνι (τον χυμό), αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμαράκια με το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να ροδίσουν. Tα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Pίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σπανάκι να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον άνηθο μαζί με τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό για άλλα 15'. Πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Tip
Aν βρούμε φρέσκα καλαμαράκια, ακόμα καλύτερα. Aν είναι μικρά, τα βάζουμε ολόκληρα, αλλιώς τα κόβουμε σε ροδέλες. Tα καλαμαράκια δεν χρειάζονται πάνω από 15 λεπτά μαγείρεμα.