Ιδού 3 απλοί κανόνες.
Κανόνας 1ος
Δεν πετάμε τίποτα!
Το φαγητό ανακυκλώνεται. Αξιοποίησε τα περισσεύματα και μεταμόρφωσε το φαγητό. Με αυτό τον τρόπο έχεις διαφορετικό γεύμα κάθε ημέρα χωρίς να καταλήξει φαγητό στον κάδο απορριμάτων. Χρησιμοποιώντας το φαγητό της προηγούμενης ημέρας κάνεις οικονομία στην τσέπη σου μειώνοντας - έστω και ελάχιστα - τους λογαριασμούς του σουπερμάρκετ.
Έξυπνες ιδέες και συνταγές με βάση το ρύζι που περίσσεψε
Πώς θα μετατρέψεις το κοτόπουλο: Σου δίνουμε 7 νόστιμες ιδέες
Περίσσεψαν ζυμαρικά; Eύκολες παραλλαγές για να μην τα πετάξεις;
Τι να κάνεις με τον κιμά που περίσσεψε;
Περίσσεψε ψημένο χοιρινό; Πάρε ιδέες
Έξυπνο τρικ: Κάνε σούπα από τη σάλτσα που περίσσεψε
%PHOTO1%
Κανόνας 2ος
Χρησιμοποίησε φτηνά υλικά
Μακαρίνια, ρύζι, όσπρια κι όλα τα λοιπά "κατοχικά" φαγητά δίνουν λύση για οικονομία στην κουζίνα και για πιάτα νόστιμα και θρεπτικά. Κι αν θέλεις κρεατάκι το κοτόπουλο και το χοιρινό δίνουν οικονομικές λύσεις.
%PHOTO1%
Κανόνας 3ος
Πες ναι στο οικολογικό μαγείρεμα
Αναφερόμαστε κυρίως σε μικρές αλλαγές των συνηθειών που ακολουθούμε κατά το μαγείρεμα. Κάνε την οικολογική συνείοδηση, καθημερινότητα και μάθε πως θα μαγειρέψεις κι εσύ έξυπνα κι οικονομικά. Μερικά tips είναι τα εξής:
- Πριν το τέλος του ψησίματος, κλείσε το μάτι και άσε τη θερμότητα της κατσαρόλας να ολοκληρώσει το ψήσιμο.
- Χρησιμοποίησε όσο το δυνατό λιγότερο λίπος και υγρά για να μειώσεις το χρόνο ψησίματος
- Μη ζεσταίνεις το φαγητό στο φούρνο. Προτίμησε το ζέσταμα στην κατσαρόλα, για να καταναλώσεις λιγότερη ενέργεια.
- Υιοθέτησε μια χύτρα ταχύτητας. Εξοικονομεί κατά 30%-60% ηλεκτρικό ρεύμα.