Υλικά για 6-8 άτομα
- 300 γρ. Φιογκάκι
- 1 φλιτζάνι βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
- 120 γρ. ανθότυρο
- 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 10 ελιές μαύρες (χωρίς το κουκούτσι)
- 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρου και δυόσμου
Για το dressing
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι balsamico λευκό
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι. Αναμειγνύουμε σε μεγάλη σαλατιέρα τις ελιές, τα ντοματίνια, το κουκουνάρι, το ξύσμα λεμονιού, τον βασιλικό, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα αρωματικά. Προσθέτουμε και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα υλικά για το dressing μέσα σε γυάλινο βάζο που κλείνει καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε το ανθότυρο θρυμματισμένο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα πριν από το σερβίρισμα.