Σαρλότ με πορτοκάλι και μαρμελάδα ρόδι

18.05.2015

Υλικά για 8 άτομα
Προετοιμασία 35 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα + 3 ώρες στο ψυγείο
Μαγείρεμα 12 λεπτά

Υλικά

-200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
-1/2 φλιτζάνι σπόρους από ρόδι για διακόσμηση
Για την κρέμα πορτοκαλιού
-175 γρ. χυμό πορτοκαλιού
-2 κουτ. σούπας ζελατίνα σε σκόνη
-4 κρόκους αβγών
-350 γρ. γάλα φρέσκο
-1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
-450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι
-280 γρ. μαρμελάδα ρόδι
-4 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
-4 κουτ. σούπας νερό
-25 γρ. κορν φλάουρ

Eκτέλεση

Ανακατεύουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα τον χυμό πορτοκαλιού με τη ζελατίνη και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε μπολ τα αβγά, το φρέσκο και το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα των αβγών-γάλακτος στην κατσαρόλα με το μείγμα πορτοκαλιού-ζελατίνης. Τη βάζουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς για 15 λεπτά. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν «στέκεται» στην πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα περίπου. Παράλληλα ζεσταίνουμε σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τη μαρμελάδα ρόδι με το νερό, το κορν φλάουρ και το λικέρ για 1 λεπτό περίπου. Καλύπτουμε τον πάτο και τα πλάγια μιας φόρμας με αποσπώμενο στεφάνι (διαμέτρου 23 εκ.) με τα σαβαγιάρ. Αλείφουμε τα σαβαγιάρ της βάσης με μείγμα της μαρμελάδας. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί. Ανακατεύουμε τη σαντιγί με την κρέμα πορτοκαλιού που είχαμε αφήσει να κρυώσει. Βάζουμε τη μισή από αυτή την κρέμα στη φόρμα και από πάνω μείγμα μαρμελάδας. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην κρέμα και κάνουμε με κυκλικές κινήσεις σχέδια μαρμπρέ (μεταφέρουμε ουσιαστικά τη μαρμελάδα από κάτω προς τα επάνω). Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει για 4-5 ώρες στο ψυγείο και διακοσμούμε με σπόρους ροδιού.