Υλικά για 8 άτομα
- 500 γρ. σουπιές καθαρισμένες
- 500 γρ. κρεμμύδια σε φέτες
- 250 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 20 ml ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Eκτέλεση
Pίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον άνηθο και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο.
Tip: Mπορούμε να αντικαταστήσουμε τις σουπιές με καλαμαράκια. Στην περίπτωση αυτή, αντί για ξίδι θα χρησιμοποιήσουμε λευκό ξηρό κρασί.
Επιμέλεια: Ηλίας Φουντούλης