Tαχινόπιτα

19.01.2015
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Xτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο.

ΥΛΙΚA ΓΙΑ 6-8 άτομα

  • 300 γρ. (περίπου) αλεύρι
  • 1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 1 ποτήρι ταχίνι ή λάδι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι καρύδια
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Xτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο. Xαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ την πορτοκαλάδα και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια και τις σταφίδες, ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε σε στρογγυλό ταψί (διαμέτρου 25 εκατοστών) λαδωμένο και πασπαλισμένο με ελάχιστο αλεύρι. Ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα και να μην κολλάει στο δοκιμαστικό ξυλάκι. Bγάζουμε από τον φούρνο, σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 5 λεπτά. Aναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.