Μπούτια γαλοπούλας με φασκόμηλο

22.12.2014

Υλικά για 6-8 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 2½ ώρες

Υλικά

-4 μεγάλα μπούτια γαλοπούλας (περίπου 2 κιλά)
-6 φύλλα φασκόμηλου φρέσκου ψιλοκομμένα
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-1 κουτ. γλυκού πάπρικα
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-2 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ
-2 κρεμμμύδια κομμένα σε ροδέλες
-1 φλιτζάνι ζωμό κότας
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπάμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το φασκόμηλο, το κύμινο, το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα, την πάπρικα και μπόλικο αλατοπίπερο μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη μαρινάτα. Αλείφουμε τα μπούτια της γαλοπούλας με το γάλα και στη συνέχεια τα περνάμε με τη μαρινάτα. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να μαριναριστούν. Απλώνουμε τα κρεμμύδια σε ταψί και τα περιχύνουμε με τον ζωμό. Τοποθετούμε τα μπούτια πάνω στα κρεμμύδια και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και ψήνουμε για μία ώρα ακόμα. Γυρνάμε τα μπούτια, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τελειώνουμε το ψήσιμο έπειτα από 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε τα μπούτια από το ταψί και μαζεύουμε το ζουμί μαζί με το κρεμμύδι σε τηγάνι. Βράζουμε μέχρι να δέσει ελαφρώς σαν σάλτσα και τη σερβίρουμε μαζί με το κρέας. Αν θέλουμε πιο δεμένη τη σάλτσα, προσθέτουμε και λίγο κορν φλάουρ, το οποίο πρώτα έχουμε διαλύσει σε λίγο κρύο νερό.