Υλικά
Για 4 άτομα
- 2+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 300 γρ. κουνουπίδι
- 2 πατάτες βρασμένες
- 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών σπιτικό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Pίχνουμε το κουνουπίδι σε κατσαρόλα με νερό που βράζει για 2 λεπτά και μετά το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λάδι για 4 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις πατάτες και σοτάρουμε για 4 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά επιπλέον. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε στο τηγάνι τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και τον ζωμό. Aνακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, συμπληρώνοντας τον υπόλοιπο ζωμό αν χρειαστεί. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις ελιές και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.