Σπαράγγια με μυρωδικά και παρμεζάνα

28.08.2014

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 5-7 λεπτά

Υλικά

-750 γρ. σπαράγγια
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)
-2 φλιτζάνια άνηθο, μάραθο, μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη, κόλιαντρο ψιλοκομμένα
-1 «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών, αραιωμένο
σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
-1/2 φλιτζάνι φλούδες παρμεζάνας
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπαράγγια. Τα ξεφλουδίζουμε με το ειδικό εργαλείο, ξεκινώντας λίγο κάτω από την κορυφή και προς τα κάτω, με προσοχή όμως για να μη σπάσουν. Ζεσταίνουμε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σπαράγγια στιγμιαία. Ρίχνουμε τα δύο φλιτζάνια ζωμού, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε τα λαχανικά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας.