Ντομάτες πικάντικες με χαλούμι

28.08.2014

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά

Υλικά

-2 κονσέρβες ντομάτες ολόκληρες αποφλοιωμένες
-1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη
-200 γρ. χαλούμι σε κύβους
-2 πιπεριές πράσινες καυτερές μικρές, κομμένες σε ροδέλες
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-6 σκελίδες σκόρδο
-1 κουτ. γλυκού κύμινο
-1/2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο
-1 κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες
-1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 «Σπιτικό» Ζωμό Κότας
-αλάτι και λίγη ζάχαρη

Eκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά με το λάδι για 4 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κύμινο, το κόλιαντρο, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σοτάρουμε μαζί τους τις πιπεριές για 4 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον σπιτικό ζωμό, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Προσθέτουμε το χαλούμι, αλατίζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά. Σερβίρουμε.