Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Υλικά
-4 μελιτζάνες σε κύβους
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-2 ντομάτες ώριμες σε κύβους
-2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 «Σπιτικό» Ζωμό Κότας
-2 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
-1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο με τη φλούδα του
-1 κουτ. σούπας κόλιαντρο
-1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
-1 φλιτζάνι γιαούρτι πρόβειο
-1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Ανακατεύουμε το κάρι, το τζίντζερ, τον κόλιαντρο, το σκόρδο και τις ντομάτες. Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, τον σπιτικό ζωμό και το κύμινο. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το μείγμα του κάρι, το γιαούρτι με τηνπέτσα, κι ανακατεύουμε. Βάζουμε τις μελιτζάνες, την πάπρικα, λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό σκέτο ή με ρύζι ατμού.