Το κοκτέιλ αποτελεί δημιουργία του Αλέξανδρος Σουρμπάτη, με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο τελικό της Αβάνας "ΤΟ HAVANA CLUB GRAND PRIX" τον Ιούνιο του 2014!
Miramar Agria
65ml Havana Club Selección de Maestros
25ml λικέρ γιαουρτιού με γεύση καρύδα
10ml σπιτικό liqueur falernum
20ml φρέσκο χυμό από λεμόνι και lime
2 σταγόνες bitters περγαμόντο
Μισό ασπράδι από βιολογικό αυγό
Εκτέλεση: Προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μεταλλικό shaker, αλλά μόνο τη μία σταγόνα του bitters περγαμόντο.
Χρησιμοποιήστε ασπράδι βιολογικού αυγού από το ψυγείο. Η μυρωδιά του αυγού γίνεται λιγότερο αισθητή.
Χρησιμοποιήστε χυμό από λεμόνι και lime για να πλησιάσετε πιο κοντά στη γεύση του κουβανέζικου λεμονιού.
Προσθέστε πάγο και ανακινήστε δυνατά. Σουρώστε και πετάξτε τον πάγο. Ανακινήστε πάλι χωρίς τον πάγο. Αυτή η τεχνική ονομάζεται αντίστροφο dry shake και δημιουργεί πολύ περισσότερο αφρό σε σχέση με το συνηθισμένο dry shake.
Σερβίρετε το κοκτέιλ σε sour glass και προσθέστε στην κορυφή τη δεύτερη σταγόνα του bitters περγαμόντο μαζί με ένα κλωναράκι δυόσμο.
Το κοκτέιλ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.