Φτιάξτε τις δικές σας. Η συνταγή αν και αυτοσχέδια είναι πολύ πετυχημένη.
Υλικά για 6-8 μπάρες (περίπου 180 θερμίδες η μία)
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. βρώμη ή άλλα δημητριακά
125 γρ. κουβερτούρα με 60% περιεκτικότητα σε κακάο
1 κ.σ. σταφίδες
2 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
λίγη λευκή σοκολάτα προαιρετικά για διακόσμηση
Εκτέλεση
-
Σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο με το μέλι μέχρι αυτό να λιώσει. Προσοχή να μην καεί το λάδι.
-
Αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την βρώμη, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
-
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, και την προσθέτουμε στα υπόλοιπα.
-
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
Σε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι απλώνουμε μεμβράνη και καλύπτουμε καλά με αυτή.
-
Αδειάζουμε το μίγμα και παγώνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Αν θέλουμε λιώνουμε λευκή σοκολάτα και περιχύνουμε από πάνω κάνοντας νερά.
-
Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια με ένα μαχαίρι.
-
Διατηρούμε στο ψυγείο.
Τη συνταγή μας έδωσε η Ελένη Εντζερίδου από το foodblog "γευσις"