Προετοιμασία 20 λεπτά
Ψήσιμο 30-35 λεπτά
Υλικά για 12 άτομα
Υλικά
-225 γρ. βούτυρο
-250 γρ. σοκολάτα (70% κακάο)
-5 αβγά μεγάλα
-225 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακή
-80 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
-50 γρ. αλεύρι
-1 κοφτή κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
-150 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
-100 γρ. σοκολάτα (70% κακάο)
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
-σπόρια ροδιού για τη διακόσμηση
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 23 εκατοστών. Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα ψιλοκομμένη σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 5-8 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Ενώνουμε το μείγμα των αβγών με τη σοκολάτα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάζουμε το κέικ στη φόρμα και το ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει, ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε το γλάσο: Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος σχεδόν μέχρι να βράσει. Την αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και τη σοκολάτα ψιλοκομμένη. Ρίχνουμε το γλάσο στο κέικ και διακοσμούμε με τα σπόρια ροδιού.