Υλικά
Για την βάση
4 πακέτα oreo cookies με γέμιση σοκολάτα
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ανακατεμένο με γάλα
Για τις κρέμες
1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
800 ml φρέσκο ή εβαπορέ γάλα
400 ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
800 ml φρέσκο ή εβαπορέ γάλα
400 ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Γαρνιτούρα
1 κουβερτούρα γάλακτος
- Σε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ τοποθετούμε τα oreo μισά, αφού τα έχουμεανοίξει με ένα μαχαιράκι, με την κρέμα προς τα πάνω και καλύπτοντας τα κενά με μικρά κομματάκια.
- Ραντίζουμε τα oreo με το μίγμα κονιάκ-γάλακτος.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια με το μισό γάλα βάση των οδηγιών.
- Αναμιγνύουμε την κρέμα με τα "καπάκια" των μπισκότων που έχουν μείνει, τα οποία έχουμε πρώτα θρυμματίσει. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα στρωμένα μπισκότα μας.
- Έπειτα ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτα με το υπόλοιπο γάλα (βάση των οδηγιών) και την στρώνουμε πάνω από την λευκή κρέμα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη στο μίξερ ώσπου να γίνει σχετικά σφιχτή σαντιγύ. Την απλώνουμε προσεκτικά πάνω στο γλυκό μας.
- Κατόπιν τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη την κουβερτούρα γάλακτος πάνω στο γλυκό για γαρνιτούρα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Τη συνταγή μας έδωσε η blogger Eleni En "γευσις"