Πιτάκια σπιτικά

03.09.2013
Για κεμπάπ και όχι μόνο
Χρόνος προετοιμασίας: 30Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10Λεπτά
Υλικά:
Αλεύρι σκληρό - 500 γρ.
Μαγιά ξερή ή νωπή - ξερή 1 φακελάκι , νωπή 30 γρ.
Νερό - 1 1/2 ποτήρι του νερού
Ζάχαρη - 1 πρέζα
Αλάτι - 1 πρέζα
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, σε χλιαρό νερό λιώνουμε την μαγιά και προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Κάνουμε μια λακουβίτσα μέσα στο αλεύρι στη μέση του και προσθέτουμε την λιωμένη μαγιά, ζυμώνουμε περίπου για 7-10 λεπτά, σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, κόβουμε κομμάτια και πλάθουμε σε σχήμα πιτούλας με τον πλάστη. Τις ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές τους και τις διατηρούμε ζεστές. Μπορούν να τυλίξουν κεμπάπ ή σουβλάκια.
Τη συνταγή βρήκαμε στο site μαγειρικής chefoulis.gr