Αν μένεις μόνη, η μαγειρική μπορεί να σου φαίνεται αρκετά βαρετή διαδικασία αφού δεν έχεις κίνητρο να μαγειρέψεις για την οικογένεια ή τον αγαπημένο σου. Σου δίνουμε μικρές ιδέες και συμβουλές για να κερδίζεις χρόνο και χρήματα και να μην πετάς τίποτα
1. Ξέχνα τις συνταγές κατά γράμμα v Το γεγονός είναι ότι οι περισσότερες συνταγές είναι φτιαγμένες για 2 ή περισσότερα άτομα. Ένα κολπάκι είναι να διαιρέσεις στα δύο τις ποσότητες, φτιάχνοντας λιγότερες μερίδες ή να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει. Άνοιξε ντουλάπια και ψυγείο, δες τι υλικά διαθέτεις και αυτοσχεδίασε!
2. Φρόντισε να αποθηκεύσεις σωστά το φαγητό
Όσο κι αν προσπαθείς να μαγειρέυεις μικρές μερίδες, πάντα η ποσότητα θα είναι μεγαλύτερη από την προτιμητέα. Για το λόγο αυτό φρόντισε να προμηθευτείς τα σωστά δοχεία αποθήκευσης, κατά προτίμηση με κενό αέρος, ώστε να διατηρείς τα φαγητά σου στο ψυγείο και στην κατάψυξη σε άριστη κατάσταση για ημέρες ή και εβδομάδες
3. Οργανώσου και κράτα ημερομηνίες
Αν ξεχνάς εύκολα, μικρές αυτοκόλλητες ετικετούλες θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις μια σειρά και να μην πετάξεις άδικα μη αλοιωμένο φαγητό. Κόλλα τις ετικετούλες με την ημερομηνία παρασκευής του κάθε φαγητού πάνω στα δοχεία αποθήκευσης και φτιάξε το μενού του μήνα καταλλήλως.
4. Αγόραζε μικρές ποσότητες
Όσο βαρετή κι αν είναι η διαδικασία της αγοράς τροφίμων κάθε λίγο και λιγάκι, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να έχεις πάντα φρέσκα φρούτα και λαχανικά αλλά και να μην πετάς τίποτα.
5. Ψητά στη λαδόκολλα ή στη σχάρα
Το ψητό εκτός από εύκολο, σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγξεις την ποσότητα που θα φτιάξεις. Άλλωστε, αν το συνοδεύσεις με φρέσκια σαλατούλα είναι κι άκρως υγιεινό και διαιτητικό γεύμα, οπότε προτίμησέ το.
Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα