Υλικά για 5 μερίδες
- ½ κιλό ζυμαρικά βίδες.
- Νερό.
- Αλάτι.
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο.
- 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια.
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο.
- 5 κλωναράκια βασιλικός.
- 250 γρ. ανθότυρο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια.
- Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο.
EKTEΛΕΣΗ
1. Βράζετε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε μεγάλη σαλατιέρα. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά, ώστε να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
3. Μόλις οι βίδες κρυώσουν, προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο, το βασιλικό και αναμειγνύετε.
4. Προσθέτετε το ανθότυρο και πασπαλίζετε με πιπέρι.
5. Ανακατεύετε και σερβίρετε.
Θα την κάνω γιατί: Είναι φαγητό εύκολο, οικονομικό, θρεπτικά ισορροπημένο και ελαφρύ. Τα ζυμαρικά αρέσουν σε όλους και ειδικά στα παιδιά.
Χρήσιμη γνώση: Επιλέξτε βίδες ολικής αλέσεως, οι οποίες είναι πλουσιότερες σε φυτικές ίνες και έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Αντί για βίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πένες ή οποιοδήποτε άλλο μικρού μεγέθους ζυμαρικό της προτίμησής σας.
Εναλλακτικές προτάσεις: Γεμιστά με ρύζι, κανελόνια με κιμά, ταλιατέλες με πέστο ελιάς.
- ΘΕΡΜ. 608 (30%)
- ΣΑΚΧ. 5,5g (6%)
- ΛΙΠ. 23,7g (34%)
- ΚΟΡ. 8,8g (44%)
- ΝΑΤΡ. 0,78g (33%)