Πατάτες γιαχνί με λεμόνι και μαϊντανό

16.05.2013

Yλικά

750 γρ. πατάτες κομμένες σε μέτριες φέτες

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο όπως στη χωριάτικη

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1 λεμόνι (το ξύσμα του)

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Aλατίζουμε και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Mαγειρεύουμε για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το πιπέρι.

Συνταγή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ