Μοσχάρι κιλότο με καρότα και μαραθόριζα

05.11.2013

Yλικά

1 κιλό μοσχάρι (καρδιά κιλότου)

2 μαραθόριζες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές ροδέλες

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας βούτυρο

2 δαφνόφυλλα

2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας μαραθόσπορο τριμμένο

1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

4 καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια

1 λεμόνι (τον χυμό του)

1½ φλιτζάνι κρασί λευκό

1 φλιτζάνι ζωμό κότας

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Ζητάμε από τον χασάπη να μας δέσει το κρέας σε τρία τέσσερα σημεία. Το αλατίζουμε πολύ καλά και το αφήνουμε για περίπου μία ώρα πάνω σε σχάρα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας από όλες τις πλευρές για 8 λεπτά. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το καρότο και τον μαραθόσπορο. Σοτάρουμε καλά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τη μαραθόριζα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το κρασί αρχίσει να εξατμίζεται, βάζουμε το θυμάρι, τη δάφνη, το λεμόνι και τον ζωμό και αλατοπιπερώνουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 50 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε μερίδες, αλατοπιπερώνουμε ξανά και το ξαναβάζουμε μέσα στα υγρά του φαγητού. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ