ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 10 μαρέγκες ατομικές έτοιμες
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 200 γρ. φράουλες
- 200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
- 1 κουτ. σούπας μέντα φρέσκια ψιλοκομμένη
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
- 2 εκατοστά ρίζα τζίντζερ τριμμένη
- ζάχαρη άχνη και φύλλα μέντας για το σερβίρισμα
EKTEΛEΣH
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε απαλά το γιαούρτι έτσι ώστε να έχουμε ένα λείο μείγμα. Κρατάμε 10 μικρές φράουλες για τη διακόσμηση. Λιώνουμε τις υπόλοιπες με το πιρούνι και ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα βατόμουρο. Προσθέτουμε το τζίντζερ, τη μέντα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε τις μαρέγκες λίγο πριν τις σερβίρουμε, διακοσμώντας με τις φράουλες που έχουμε κρατήσει και τα φύλλα μέντας. Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.