Σαλάτα με πλιγουρι και μέντα

12.04.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 250 γρ. μαϊντανό
  • 3 ντομάτες μέτριες
  • 250 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 λεμόνια (τον χυμό από τα 2 και το ξύσμα από το 1)
  • 60 γρ. μέντα ή δυόσμο
  • 3/4 φλιτζανιού πλιγούρι
  • 1 μαρούλι (την καρδιά μόνο)
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τη μέντα. Αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Κόβουμε και τα κολοκυθάκια σε κυβάκια. Παράλληλα, μαλακώνουμε το πλιγούρι για 10 λεπτά σε ζεστό νερό. Το στραγγίζουμε καλά και το ανακατεύουμε με τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια, τα μυρωδικά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια επίσης ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και διακοσμούμε με τα φύλλα του μαρουλιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ