Κολοκυθοκεφτέδες

10.10.2015

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι πατάτα βραστή
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 αβγό βρασμένο σφιχτό
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι, λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Βράζουμε τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και τα λιώνουμε με πιρούνι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις 2 κουτ. σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά. Ενώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βρασμένο αβγό σε βαθύ μπολ και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι και το βρασμένο αβγό ψιλοκομμένο. Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.