Ντιπ με μπλε τυρί, καρύδια και λευκό κρασί

01.10.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 φλιτζάνι

Υλικά

  • 50 γρ. σκόρδο
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • 1 κoυτ. σούπας κρασί λευκό ξηρό
  • 100 γρ. μπλε τυρί
  • 1 κουτ. γλυκού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι χοντροτριμμένο

Εκτέλεση
Αφήνουμε το τυρί σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει. Λιώνουμε το σκόρδο μαζί με το αλάτι στο γουδί. Προσθέτουμε τα καρύδια και το κρασί και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Σταδιακά, προσθέτουμε το τυρί, το λάδι και το πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές. Σερβίρουμε με κριτσίνια.

Tip: Τα μπλε τυριά ταιριάζουν πολύ με τα γλυκά κρασιά ή με πορτ, γι’ αυτό μπορείτε να αντικαταστήσετε το λευκό ξηρό κρασί με Vinsanto ή μοσχάτο Λήμνου.