Σαλάτα ταμπουλι με ρεβίθια

23.08.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 2 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 3/4 φλιτζανιού πλιγούρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 1/2 κιλό ρεβίθια βρασμένα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • πιπεριές καυτερές τουρσί
  • ρέβα τουρσί
  • καρδιές μαρουλιού
  • ραπανάκια καθαρισμένα

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό με λεμόνι μέχρι να φουσκώσει για περίπου μία ώρα. Στραγγίζουμε καλά, το βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το πλιγούρι μέσα σε σαλατιέρα, από πάνω τα κρεμμυδάκια με τον μαϊντανό και τελειώνουμε με τα ρεβίθια και τα καρότα. Τοποθετούμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Πριν τη σερβίρουμε, την ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με τα τουρσιά, τις καρδιές μαρουλιού και τα ραπανάκια.