Ρύζι καστανό με ρόκα

23.10.2013
Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Μόλις μαλακώσει, το βγάζετε, το στραγγίζετε καλά και το διατηρείτε ζεστό.

5 μερίδες

  • 350 γραμμ. ρύζι καστανό
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. φύλλα ρόκας, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • 5 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί

1. Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Μόλις μαλακώσει, το βγάζετε, το στραγγίζετε καλά και το διατηρείτε ζεστό.

2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και κατόπιν σοτάρετε μέσα σε αυτό το κρεμμύδι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

3. Προσθέτετε τη ρόκα και σοτάρετε για 2 λεπτά.

4. Αλατίζετε τα λαχανικά, τα ραντίζετε με το κρασί και βράζετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

5. Προσθέτετε το ρύζι στα λαχανικά και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως.

Πόσο κοστίζει συνολικά; Περίπου 3 ευρώ.

Θα την κάνω γιατί: Είναι συνταγή απλή, γρήγορη, οικονομική και πετυχαίνει πάντα.

Εναλλακτική πρόταση; Ρύζι με πέστο ντομάτας και τριμμένο τυρί.