Yλικά
- 1+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 70 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
- 70 γρ. μανιτάρια portobello κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 αβγά
- 2 ασπράδια αβγού
- 1 κουτ. σούπας νερό ανθρακούχο
- 2 κουτ. σούπας γάλα
- 1 κουτ. σούπας γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Αφαιρούμε το εξωτερικό κάλυμμα του λουκάνικου με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι και ψιλοκόβουμε το κρέας του. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τη μία κουταλιά ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Βάζουμε στη συνέχεια το σκόρδο και το λουκάνικο και σοτάρουμε για 3 επιπλέον λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπάμε σε ένα μπολ για 5 δευτερόλεπτα τα αβγά και τα ασπράδια, το γάλα, το ανθρακούχο νερό και προσθέτουμε το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε την άλλη κουταλιά ελαιόλαδου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι φούρνου και ρίχνουμε τα αβγά. Γυρνάμε το τηγάνι προς όλες τις πλευρές για να πάει παντού το αβγό και το βγάζουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε τη γέμιση με το λουκάνικο και τα μανιτάρια στη μισή πλευρά της ομελέτας και φουρνίζουμε για 3 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, τη γλιστράμε σε πιάτο και σερβίρουμε.
ΣΗΜ.: Μπορούμε να τελειώσουμε το ψήσιμο της ομελέτας στο μάτι της κουζίνας ή στον φούρνο. Στην πρώτη περίπτωση, η ομελέτα θα βγει πιο στεγνή και λιγότερο αφράτη απ' ό,τι αν ολοκληρωθεί στο φούρνο.