Yλικά
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 40 γρ. αβγά αχινού*
- 5 γρ. φύκια αποξηραμένα*
- 2 αβγά
- 2 ασπράδια αβγού
- 1 κουτ. σούπας νερό ανθρακούχο
- 2 κουτ. σούπας γάλα
- 1 κουτ. γλυκού κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό του)
- 1/4 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Βάζουμε τα φύκια σε ζεστό νερό να μαλακώσουν για 30 λεπτά. Σουρώνουμε και τα ψιλοκόβουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά και τα ασπράδια με πιρούνι για 5 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, τα φύκια και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο (διαμέτρου 15 εκ.) και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα αβγά γυρνώντας το τηγάνι ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στη μισή ομελέτα τα αβγά του αχινού. Ψήνουμε στον φούρνο για 3 λεπτά. Γυρίζουμε την πλευρά της ομελέτας χωρίς αχινό πάνω στην άλλη και τη μεταφέρουμε γλιστρώντας τη σε ένα πιάτο.
*Μπορούμε εύκολα να βρούμε φρέσκα αβγά αχινού σε όλα τα καλά σουπερμάρκετ και τα φύκια σε όλα τα καταστήματα βιολογικών τροφίμων.
ΣΗΜ.: Προτού ξεκινήσουμε, πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε διπλωμένη ή όχι την ομελέτα. Αν τη θέλουμε διπλωμένη, προετοιμάζουμε τη γέμιση προτού χτυπήσουμε τα αβγά.