Τσιζκέικ φράουλα

29.08.2012

Υλικά

250 γρ. Βιτάμ κλασικό, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive

Για τη γέμιση

* 450 γρ. τυρί κρέμα
* 350 γρ. κρέμα γάλακτος
* 5 ζελατίνες
* 200 γρ. φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φέτες
* 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

2. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή τα χτυπάμε στο γουδί μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το λιωμένο Βιτάμ.

3. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το Βιτάμ μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, την απλώνουμε σε ένα ανάλογο ταψί και την πατάμε για να γίνει ψιλή σε πάχος (περίπου 1 εκ.).

4. Ψήνουμε για 15 λεπτά.

5. Όταν ψηθεί, τη βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά.

6. Παράλληλα, μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό (περίπου ένα ποτήρι).

7. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.

8. Λιώνουμε τις ζελατίνες σε μπεν-μαρί και τις βάζουμε, αφού λιώσουν, μέσα στη σαντιγί. Κατόπιν, ρίχνουμε το τυρί κρέμα στο ίδιο μείγμα και ανακατεύουμε.

9. Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα την απλώνουμε στο ταψί και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα και τις κομμένες φράουλες σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

10. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει η κρέμα.