Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Μικρός
Μερίδες: 4-6
Υλικά
* 200 γρ. Βιτάμ
* 2 φύλλα σφολιάτας
* 350 γρ. κοτόπουλο ψιλοκομμένο
* 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
* 160 γρ. ανάμικτα λαχανικά (κατεψυγμένα ή φρέσκα, της αρεσκείας σας)
* 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
* ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 100 γρ. κρέμα γάλακτος
* 80 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
* 30 γρ. παρμεζάνα
* αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε 100γρ. Βιτάμ και αλείφουμε την επιφάνεια ενός ταψιού με τη μισή περίπου ποσότητα.
2. Κόβουμε τα φύλλα της σφολιάτας κατά μήκος σε 6 μακρόστενες λωρίδες.
3. Τοποθετούμε τις 3 λωρίδες σφολιάτας στο ταψί και τις αλείφουμε με το λιωμένο Βιτάμ που έχει περισσέψει.
4. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε 100γρ. Βιτάμ. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και σοτάρουμε καλά.
5. Όταν πιούν τα υγρά τους προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
6. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί ένταμ, ανακατεύουμε και βάζουμε τη γέμιση πάνω στις 3 σφολιάτες που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί.
7. Κλείνουμε με τα άλλα 3 φύλλα σφολιάτας, πιέζουμε τις άκρες πολύ καλά με ένα πιρούνι και χαράζουμε σε 2 σημεία πάνω σε κάθε φύλλο. Ραντίζουμε τα φύλλα με λίγο Βιτάμ.
8. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε σε φούρνο στους 180-200οC για 25-30 λεπτά.