Χωριάτικα λουκάνικα με σάλτσα μαυροδάφνης

21.05.2012

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Μικρός
Μερίδες: 4

Υλικά

* 100 γρ. Βιτάμ κλασικό
* 500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε φέτες
* 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
* 4 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε μέτριες φέτες
* 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, κομμένο σε λεπτές φέτες
* ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
* 100 γρ. σταφίδες
* 1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
* ½ ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
* ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε έως ότου μαραθούν.

2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμένα λουκάνικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Μόλις τα λουκάνικα είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε τις σταφίδες και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε όλα τα υλικά να μαγειρευτούν μέχρι να μειωθούν τα υγρά τους.

3. Τέλος, ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.