Μυδοπίλαφο με ούζο και φινόκιο

21.05.2012

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Μερίδες: 6

ΥΛΙΚΑ:

* 100 γρ. Βιτάμ
* 3 ρίζες φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
* ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
* 1 πράσσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό του μέρος
* 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
* 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
* 1 ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένη
* 1 σφηνάκι ούζο
* 500 γρ. μύδια ψίχα
* 2 ½ φλ. του τσαγιού ρύζι parboiled
* 5 φλιτζάνια νερό χλιαρό
* Ανάλογο αλάτι, πιπέρι
* 1 κύβο knorr λαχανικών
* 1 κουτ. σούπας oyster sauce

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε ένα σκεύος βαθύ βάζουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά.

2. Ρίχνουμε τα μύδια, τα σοτάρουμε και σβήνουμε με το ούζο. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα χορταρικά και τα μαγειρεύουμε έως ότου μαραθούν.

3. Συμπληρώνουμε με νερό τον κύβο λαχανικών και την oyster sauce και αφήνουμε να πάρει μία καλή βράση.

4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε σιγανή θερμοκρασία