ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 8 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολη
Υλικά
- 6 αβγά πασχαλινά
- 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 50 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- 6 ραπανάκια σε λεπτές ροδέλες
- 10 ντοματίνια
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
- 2 κουτ. σούπας φιστίκια κάσιους καβουρδισμένα και αλατισμένα
Για τη Sauce
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε στα τέσσερα. Σοτάρουμε τα μανιτάρια και τις γαρίδες στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για ελάχιστα λεπτά. Σβήνουμε με το λεμόνι και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Ανακατεύουμε σε μπολ το καλαμπόκι, τα ραπανάκια, τα μανιτάρια, τις γαρίδες, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα φιστίκια. Ετοιμάζουμε τη sauce: Αναμειγνύουμε στο multi το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα με τη sauce και από πάνω στολίζουμε με τα αβγά (προσέχοντας να μην διαλυθούν), αφού τα αλατοπιπερώσουμε ελαφρώς.