Ρυζοσαλάτα με καρότα και δυόσμο

14.05.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολη

Υλικά

  • 150 γρ. ρύζι basmati
  • 1 λεμόνι μεγάλο (τον χυμό του)
  • 2 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
  • 400 γρ. καρότα λεπτοτριμμένα
  • 75 γρ. φιστίκια χοντροκομμένα
  • 1 λουβί καρδάμωμο (τους σπόρους του)
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε σε γουδί τις αντζούγιες, τη ζάχαρη και τους σπόρους του καρδάμωμου. Μεταφέρουμε σε μπολ το μείγμα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για μισή ώρα ώστε να αναμειχθούν τα αρώματά τους. Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στο μπολ με τα καρότα. Ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας τον δυόσμο, τα φιστίκια, λίγο λάδι, αλατοπίπερο και τον χυμό λεμονιού.