Σαλάτα με πλιγούρι, ντομάτα και μοτσαρέλα

28.05.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολη

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1/2 κύβο λαχανικών
  • 150 γρ. μοτσαρέλα σε μικρά μπαλάκια
  • 2-3 ντομάτες κομμένες κυβάκια χωρίς τους σπόρους
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγα φύλλα βασιλικού και ρόκας

Για τη sauce

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας pesto βασιλικού
  • 1 λεμόνι μεγάλο (τον χυμό του)

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το πλιγούρι σε μεγάλο μπολ με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και τον κύβο και το αφήνουμε για μισή με μία ώρα να μαλακώσει. Ανακατεύουμε πολύ καλά σε άλλο μπολ τα υλικά της sauce. Σουρώνουμε καλά το πλιγούρι και το ανακατεύουμε με τη sauce, τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και διακοσμούμε με φύλλα βασιλικού και ρόκας.

Tip: Αντί να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο pesto, μπορούμε να ετοιμάσουμε το δικό μας χτυπώντας στο μπλέντερ 2 κουτ. σούπας λάδι, 2 κουτ. σούπας βασιλικό και 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένους, 1 σκελίδα σκόρδο, 4 κουτ. σούπας πεκορίνο ή παρμεζάνα τριμμένα και 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι ή αμύγδαλο.