ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολη
Υλικά
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
- 1/2 ματσάκι μάραθο φρέσκο
- 4 πομοντόρια από κονσέρβα ψιλοκομμένα
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών σπιτικό (ή από βιολογικούς κύβους)
- 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
- λίγα φυλλαράκια δυόσμου φρέσκου ψιλοκομμένα
- λίγο πιπέρι μαύρο
Για το αβγολέμονο
- 1 αβγό
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και όλα τα κρεμμύδια να αχνιστούν σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα πομοντόρια, τον μάραθο και τον ζωμό λαχανικών. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και τον δυόσμο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε τη μαγειρίτσα από τη φωτιά και την αβγοκόβουμε όπως και στην κλασική συνταγή της μαγειρίτσας.