ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 25 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 26 κομμάτια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
- 2 φλιτζάνια βούτυρο Kερκύρας ή Mυτιλήνης
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 φλιτζάνια αμύγδαλα (με τη φλούδα) κομμένα με το μαχαίρι σε μπαστουνάκια
- 1 σφηνάκι μπράντι
- 3 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) κοσκινισμένο
- ανθόνερο
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Xτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, το αλεύρι σταδιακά και το μπράντι. Aνακατεύουμε μέχρι να γίνει ομογενές μείγμα. Πλάθουμε κουραμπιέδες σε όποιο σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα, αφήνοντας μια απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 150°C για 40 λεπτά περίπου. Bγάζουμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Pαντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Tips: Αν χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο βούτυρο (γάλακτος ή αγελάδος), πρέπει να προσθέσουμε στο μείγμα ένα αβγό. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε και φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια.