Ζελέ γάλα με ινδοκάρυδο

17.04.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 7 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 4-5 ώρες
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κουτ. σούπας ζελατίνη σκόνη
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • 1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο

Εκτέλεση
Tοποθετούμε τα 3/4 από τη συνολική ποσότητα του γάλακτος σε μπολ, πασπαλίζουμε από πάνω τη ζελατίνη σκόνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Bράζουμε σε μικρή κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη ζελατίνη, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Mοιράζουμε το μείγμα σε 6-8 μπολ ελαφρώς βουτυρωμένα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να πήξει το μείγμα. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Tips: Για θεαματικό και ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα, αγοράζουμε ολόκληρη καρύδα, την κόβουμε με πριόνι, καθαρίζουμε το φλούδι και τη φρεσκοτρίβουμε στον χοντρό τρίφτη: Δύσκολη διαδικασία, αλλά αξίζει τον κόπο! Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ινδοκάρυδο με ψιλοκομμένα ασπρισμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης. Επίσης, μπορούμε να πασπαλίσουμε το ζελέ με ένα μείγμα από μαύρες και ξανθές σταφίδες, κανέλα και τριμμένο γαρίφαλο!